Steun het Emma Kinderziekenhuis

Voor elk kind de beste toekomst. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar voor sommige kinderen is dat niet zo gewoon. Zij zijn ziek, soms ernstig ziek en hun toekomst dreigt niet zo te lopen als ze zelf hadden bedacht, of als de ouders hadden gedacht. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis ondersteunt het ziekenhuis om deze kinderen het maximale uit hun leven te laten halen.

Wij werven fondsen voor innovatief wetenschappelijk onderzoek, we dragen bij aan voorzieningen voor kinderen en ouders en we ondersteunen psychosociale zorg. Dit zijn punten waar het ziekenhuis en de overheid niet voldoende middelen voor hebben. Door de inzet van Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis op deze onderdelen kunnen kinderen zich blijven ontwikkelen en leren omgaan met hun ziekte.

Ja, ik geef voor het Emma

 

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
Wat is er nu fijner dan een nieuw vriendje, die al wacht op je bed, wanneer je wordt opgenomen in het ziekenhuis? Een beresterk vriendje die hoe dan ook beretrots op je is… dat is de Emma Beer. Een steuntje in de rug voor ieder kind. Een ziekenhuisopname is heel spannend, zeker voor een kind. Een warm welkom, met een knuffelbeer op bed kan voor afleiding zorgen. De Emma Beer is er 24 uur per dag voor het kind; een maatje tijdens de spannende tijd in het ziekenhuis.   Teun (17 jaar) mocht in september als eerste een Emma Beer in ontvangst nemen en was er super blij mee: “Ik heb thuis ook een knuffel als herinnering aan een ziekenhuisopname toen ik kleiner was. Deze ga ik daar mooi naast zetten en bewaren.” We kunnen de Emma Beer alleen uitdelen dankzij giften van particulieren of bedrijven. Met elke €15 die jij doneert of inzamelt kunnen wij een kind dat wordt opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis verrassen met dit zachte vriendje. Doneer of start een actie om de kinderen een steuntje in de rug te geven! 
Bekijk alle

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Start actie
Bekijk alle

Expertisecentrum IC Neonatologie opent zijn deuren!

05-04-2022 | 11:30 Na jarenlange voorbereiding is eind maart de nieuwe IC Neonatologie in gebruik genomen. De eerste 18 Single Bed Units zijn gereed, waaronder speciale tweeling- en drielingkamers en couplet care kamers waar een zieke moeder samen met haar zieke kind kan worden verzorgd. Daarnaast is er een skillslab waar ouders getraind kunnen worden om verpleegkundige handelingen te verrichten. Dit maakt het nieuwe expertisecentrum voor de allerkleinsten uniek in Europa. Foto: Single Bed Unit Het grootste verschil tussen de huidige ‘zalen’ en het nieuwe expertisecentrum is de overstap naar deze Single Bed units. Wij vroegen prof. dr. Anton van Kaam (hoofd van de afdeling) waarom deze nieuwe afdeling zoveel betekent voor de allerkleinsten en hun ouders: “Op dit moment worden kritisch zieke en te vroeg geboren baby’s verpleegd op een zaal met meerdere couveuses. De ruimte rondom de couveuses is zeer beperkt en dat maakt het leveren van goede zorg lastig. Voor ouders is er weinig tot geen privacy en er is geen mogelijkheid om 24 uur per dag bij hun kind te zijn en te slapen. Op de nieuwe IC Neonatologie liggen de kinderen op aparte kamers. Daar is voldoende ruimte rondom de couveuse en ouders kunnen 24 uur per dag bij hun kind verblijven. Dat maakt het ook mogelijk om de ouders nog meer te betrekken in de zorg van hun kind. Onderzoek laat zien dat ouders op een eigen kamer ook meer buidelen met hun kind. We hopen ook dat infecties zich minder snel kunnen verspreiden nu ieder kind een eigen kamer heeft.” Foto: Couplet Care Kamer   Op dit moment is het tweede deel van de verbouwing van start gegaan. De verwachting is dat in februari 2023 het landelijke expertisecentrum geheel kan worden opgeleverd en daarmee opent het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC het grootste expertisecentrum IC Neonatologie van Europa.   Wij zijn alle donateurs en actievoerders die aan de realisatie van deze afdeling hebben bijgedragen ontzettend dankbaar, mede dankzij jullie steun is dit expertisecentrum voor de allerkleinsten nu een feit.   Fotografie: GerritJan Huinink 
Lees meer
Bekijk alle

Melvin

23-04-2024 | 22:07 Aan: Gio's Goede Doelen voor het Emma Kinderziekenhuis Mooi initiatief, veel succes Gio!