Eén prikje minder doet wonderen!

Kinderen met jeugdreuma: één prikje minder doet wonderen!
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (83%)

Reuma is niet alleen een ziekte bij ouderen, in Nederland hebben ongeveer 3000 kinderen Jeugdreuma. Het komt dus meer voor dan veel mensen denken! Kinderen met jeugdreuma hebben spontane gewrichtsontstekingen, waardoor ze last hebben van pijn en vermoeidheid. Ze kunnen dan niet goed meedoen met school, sport en/of hobby’s. Als reuma niet goed wordt behandeld, kunnen de gewrichten zelfs blijvend beschadigd raken. Naast de ziekte zelf hebben onze patiënten helaas ook last van de onderzoeken, behandelingen en controles (veel bloedprikken, vaak naar het ziekenhuis, medicijnen met bijwerkingen…).

Ons doel is om kinderen met jeugdreuma zo min mogelijk te belasten. Ze hebben het vaak al zwaar genoeg!

Soms is het voor een arts niet zo moeilijk om te zien of een gewricht ontstoken is, maar vaak is dit helaas best wel lastig. Een MRI-scan van het gewricht helpt ons dan. Op dit moment is het nog zo dat kinderen voorafgaand aan het MRI-onderzoek geprikt moeten worden, om vervolgens via een infuus contrastvloeistof toegediend te krijgen. Dat is voor veel kinderen erg vervelend en stressvol!

De mogelijke oplossing:
Door het nauwkeurig aanpassen van de MRI instellingen lijkt het zo te zijn dat ontstoken weefsel in ontstoken gewrichten bij reuma goed in beeld gebracht kan worden zonder dat er contrastmiddel nodig is! Als we kunnen bewijzen dat deze nieuwe techniek net zo goed is als de oude betekent dit dat kinderen niet meer geprikt hoeven te worden als ze een MRI moeten ondergaan. Uiteraard kunnen we deze nieuwe techniek niet “zomaar” gaan toepassen…

Daarvoor is eerst goed wetenschappelijk onderzoek nodig, en dit kost helaas veel geld.

Graag gaan wij met volle inzet door met dit belangrijke onderzoek, en hopen we onze collega’s over de hele wereld te overtuigen dat we op het juiste spoor zitten, zodat ook kinderen met jeugdreuma buiten Amsterdam hier baat van gaan hebben.

Hierbij kunnen wij uw hulp heel goed gebruiken!

U kunt een bedrag naar keuze overmaken (door de QR-code te scannen) en zo dit belangrijke onderzoek steunen.

Namens alle jeugdreuma kinderen, heel veel dank!!!

NB: wij beantwoorden eventuele vragen over dit belangrijke onderzoek graag. U kunt dan mailen naar: f.verkuil@amsterdamumc.nl (Floris Verkuil, arts onderzoeker).

Bekijk alle
03-01-2023 | 18:11
24-12-2022 | 14:51
22-12-2022 | 21:49
22-12-2022 | 20:02
22-12-2022 | 18:56