Bouw mee aan een nieuwe IC Neonatologie

Eén op de twaalf kinderen komt te vroeg – vóór 37 weken zwangerschap – ter wereld. Zoals Boan, die al na 26 weken geboren werd. Dankzij de allerbeste zorg kon hij in het Emma Kinderziekenhuis in z’n couveuse zijn eerste grote mijlpalen vieren: hij woog eindelijk één kilo en kon voor het eerst zelfstandig ademen.

Inmiddels is Boan drie jaar oud. En viert hij samen met leeftijdgenoten nieuwe mijlpaaltjes. Hij loopt de longen uit z’n lijf op z’n loopfiets, springt veel op zijn trampoline en speelt nu zelfs de hoofdrol in onze campagne!

Op onze Intensive Care Neonatologie afdeling vechten vroeggeboren baby’s zoals Boan dagelijks voor hun leven. En boeken daarbij kleine overwinningen dankzij de geweldige zorg die ze krijgen.

Bouw mee aan de nieuwe couveuse-afdeling van het Emma Kinderziekenhuis en maak nieuwe mijlpaaltjes voor de allerkleinsten mogelijk. Start een actie of doneer direct.


Help mee!

#nieuwemijlpaaltjes

Met jouw bijdrage kunnen wij begin 2022 de eerste single-bed units in gebruik nemen. Op deze nieuwe kamers kunnen ouders 24/7 bij hun kind zijn en blijven tweelingen bij elkaar. Ook komen er Couplet Care kamers waarbij moeder en kind samen kunnen verblijven, ook als de moeder zelf zorg nodig heeft. Dat is uniek in Nederland! 

Zo kun jij meehelpen:   

 • Doneer via deze pagina en deel waarom jij bijdraagt aan #nieuwemijlpaaltjes. 
 • Behaal of deel zelf een nieuwe mijlpaal. Denk aan een afstand die je lopend, fietsend of zwemmend af wil leggen. Of de nieuwste mijlpaal van jouw kind die je met ons wilt delen?
 • Start een actie via deze website en vraag je vrienden, familie, collega´s om jou te sponsoren.
 • Deel jouw behaalde mijlpaal met de hashtag #nieuwemijlpaaltjes, we vinden het leuk als je ons hierin tagt: @SteunEmma. 

Inspiratie nodig voor jouw actie?

Bekijk hier welke acties al georganiseerd worden.  

 

Op de IC Neonatologie...

...is geen dag hetzelfde. Zeker niet nu wij toewerken naar de complete vernieuwing van de afdeling. We vertellen je graag meer over deze afdeling waar zorgprofessionals samenwerken om de zorg voor de allerkleinsten nog beter te maken.

 

 • Wetenschappelijk onderzoek
  Met innovatief wetenschappelijk onderzoek maken we de zorg vandaag én morgen beter. Onderzoekers werken aan verbeterde technologie om beademing van premature kinderen nog beter te maken, aan speciale sensoren die vroegtijdig ziektes kunnen signaleren en aan nieuwe behandelmethodes die minder ingrijpend zijn. 

 

 • Aandacht voor het welzijn van ouders en kind
  “Je wilt ouders kunnen meegeven dat zij vanaf het allereerste moment de belangrijkste schakel zijn in het leven van hun prematuur geboren kind.” Vertelt verpleegkundig onderzoeker Kiki Ruhe. 
  Een premature geboorte is vaak onverwacht, maar wordt ook regelmatig voorafgegaan met een (langdurige) ziekenhuisopname. Deze periode biedt mogelijkheden om ouders vertrouwd te maken met de couveuse-omgeving en hun rol als ouders van een prematuur kind. Op de IC Neonatologie is veel oog voor de ouderrol. 

 

 • Samen buidelen
  Wanneer de situatie dat toelaat is huid-op-huid contact tussen ouders en kind ontzettend belangrijk. Op de IC Neonatologie wordt daarom regelmatig samen 'gebuideld'. Het buidelen zorgt voor ontspanning bij de ouders én bij het kind, het zorgt zelfs voor een betere ademhaling bij de baby.  Op de nieuwe couveuse-afdeling vinden wij het belangrijk dat er comfortabele buidelstoelen komen. 

 

 • 24/7 bij je kind kunnen blijven
  Het is ontzettend moeilijk wanneer je niet bij je pasgeboren kind kunt verblijven of wanneer jouw tweeling op verschillende afdelingen verpleegd moet worden omdat ze beiden andere zorg nodig hebben... Daar moet verandering in komen. Op de nieuwe IC Neonatologie komen daarom speciale tweelingkamers en op iedere kamer is voortaan een extra slaapplaats voor een ouder/verzorger. 

 

Door ons samen in te zetten voor de vernieuwing van de IC Neonatologie kunnen we grote stappen zetten en in 2022 het nieuwe expertisecentrum voor te vroeg geboren en ernstig zieke babies openen in het Emma Kinderziekenhuis.

Help mee! 

#nieuwemijlpaaltjes

 

 

In het Emma Kinderziekenhuis wordt continu gezocht naar mogelijkheden om de kindergeneeskunde te verbeteren. Door ons samen in te zetten voor de vernieuwing van de IC Neonatologie kunnen we grote stappen zetten en in 2022 het nieuwe expertisecentrum voor te vroeg geboren en ernstig zieke babies openen in het Emma Kinderziekenhuis.

Contact

Wij komen graag in contact met bedrijven, vermogensfondsen of particulieren die hieraan willen bijdragen. Neem gerust contact op met Nicole Meijer via n.a.heijblom@amsterdamumc.nl om de mogelijkheden te bespreken. Wij denken graag mee.

 

Veel dank!

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis
Emma Kinderziekenhuis, Amsterdam UMC