Fietsen voor merelsHOOFDzaak

Merels HOOFDzaak
van totaal € 30.000 (8%)

Maak de innovatieve G-Moji app in de JEUGD GGZ mogelijk

Begin juni fietste onderzoeker Merel Leijse samen met een team van psychologen en psychiaters van Maastricht naar Amsterdam. De fietsers startten hiermee een crowdfunding-actie voor onderzoek naar de bruikbaarheid van de G-Moji app. 

De G-Moji app is een innovatieve tool die jongeren helpt hun eigen emoties te herkennen waardoor ze hun negatieve gedrag tijdig bij kunnen sturen. “We doen dit onderzoek naar de G-Moji-app om zo de behandeling te verbeteren voor jongeren die vaak in aanraking komen met politie en justitie”, aldus onderzoeker Merel.

G-Moji maakt emoties zichtbaar

Met de G-Moji app kunnen jongeren die in behandeling zijn in de jeugd-ggz op een eenvoudige manier leren hun emoties te herkennen. Dit kan tijdens de therapiesessies met hun behandelaar, maar ook in hun dagelijks leven. Op de G-moji app staan ook andere data zoals een stappenteller, social media gebruik en slaap- en waakritme. Allemaal waardevolle informatie om in therapie te bespreken. Op die manier leert de jongere zijn emoties te begrijpen en krijgt de behandelaar op basis van data inzicht in hoe het met de jongere gaat buiten de therapiesessies om.

Steun merelsHOOFDzaak

Voordat behandelaren de G-Moji app kunnen inzetten in therapie, is uitgebreider onderzoek nodig om de effectiviteit van de app aan te tonen. Daar is geld voor nodig. Steun het onderzoek van Merel Leijse met een donatie. Maak merelsHOOFDzaak ook jouwHOOFDzaak via deze site of via https://www.onzehoofdzaak.nu/donatie.

 -----------------

Over onzeHOOFDzaak

Voor het werven van fondsen voor wetenschappelijk onderzoek werkt Merel nauw samen met Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Onze HOOFDzaak organiseert campagnes en acties om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek met als doel behandelmethoden in de  GGZ te verbeteren. Onze HOOFDzaak is een Fonds op Naam bij Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis (CBF erkend). Jouw donatie voor merelsHOOFDzaak komt via deze stichting terecht bij onzeHOOFDzaak en wordt volledig ingezet voor onderzoek naar de G-moji app.

Samenwerking

Het onderzoek is een samenwerking van Levvel met de Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie & Psychosociale Zorg (VKC-Psyche), onderdeel van het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC en Garage 2020. 

 

Bekijk alle
10-06-2021 | 09:19
10-06-2021 | 08:27
09-06-2021 | 21:36 Zorg die nodig is moet gegeven kunnen worden; daar heeft een individu plezier van maar ook zijn omgeving.
09-06-2021 | 10:10 JA! Meer onderzoek naar de effectiviteit van interventies bij jongeren met psychische klachten - hartstikke goed. Succes
07-06-2021 | 23:40
Bekijk alle

Bedankt voor uw steun!

13-09-2021 | 10:01 Afgelopen juni fietsten zes behandelaren van Levvel (kinder- en jeugd psychiatrische organisatie) samen met onderzoeker Merel ruim 300km van Maastricht naar Amsterdam. Deze fietstocht, met extra heuvelruggen en omwegen, was een crowdfundingsactie van merelsHOOFDzaak ten gunste van haar onderzoek naar de bruikbaarheid van de G-Moji app. Deze app kan ingezet worden voor de forensische behandeling van adolescenten die vaak met justitie in aanraking komen.  We hebben mede dankzij uw donatie een totaalbedrag opgehaald van €4.511,50! Hierdoor kon het onderzoek in ieder geval van juli tot september doorgaan! Dat is bijzonder goed nieuws, want daarmee is het volgende gerealiseerd: De aanvraag bij de Medisch Ethische Toetscommissie (METc) voor toestemming om een effectstudie met de G-Moji app bij jongeren in de forensische hulpverlening te mogen uitvoeren; De resultaten van de pilotstudie verwerkt in een wetenschappelijk artikel; Subsidieaanvraag ingediend in de hoop de effectstudie vanaf september / oktober 2021 te kunnen starten; Voorbereiding van de uitgebreide effectstudie met de G-Moji app in de forensische hulpverlening.  Wilt u meer weten over dit onderzoek en de stappen die we de komende tijd gaan zetten?  Volg de updates via Instagram @merelshoofdzaak en op de website www.onzehoofdzaak.nu.  Groet!
Lees meer