De 24 uur is gelukt!! En wat een monsterbedrag!

19-11-2021 | 11:42

We stuiteren nog een beetje na van alle gebeurtenissen van onze 24-uurs actie! Wat was het geweldig om op deze manier iets te kunnen betekenen voor ouders van de kinderen die nu en in de toekomst opgenomen worden op de NICU in Amsterdam. 

17 november startten we om 10.00 uur. Hans van Goudoever, hoofd van het Emma Kinderziekenhuis, opende de actie bij Alberdien op de locatie VUmc door samen een beschuitje met paarse muisjes te eten. Paars, de kleur van prematuriteit. Overdag vloog de tijd voorbij doordat we veel online afspraken hadden met diverse powervrouwen die een missie hebben. Zij zouden eerst langskomen bij ons in de ziekenhuizen, maar dat kon helaas niet ivm de aangescherpte corona-maatregelen. Na wat oefenen op instagram voelen we ons nu echte influencers, hihi. Overdag is het natuurlijk een komen en gaan van zorgverleners, ouders etc. Fijn dat we ook een aantal ouders hebben kunnen spreken en ze zo hopelijk een hart onder de riem hebben kunnen steken.

's Avonds kwamen onze mannen nog even langs voor support en 's nachts zaten we daadwerkelijk op de afdeling zelf, tussen de couveuses (uiteraard op gepaste afstand). Goed om nog even te benoemen, want we merken dat dat nog niet helemaal duidelijk was dat Marijke op de locatie AMC zat (overdag direct na de klapdeuren) en Alberdien op locatie VUmc (in de lifthal, naast de ingang van unit 1 voor de kenners). We zaten dus niet gezellig naast elkaar, maar belden elkaar de hele dag door, gingen vaak live op insta (ons eerste vlog) en appten ons een RSI-duim. 

Op instagram kun je alles terugkijken via marijke_alberdien_buidelactie.

Na een korte powernap in de nacht, zijn we 's ochtends weer naar de plek op de gang gegaan, ook om ouders en zorgverleners niet in de weg te zitten. Het is en blijft een intensive care, waar hele zieke kinderen zijn opgenomen en waarbij het de ene minuut goed lijkt te gaan en 5 minuten later het kindje extra ademhalingsondersteuning nodig heeft, gereanimeerd moet worden of nog erger.....

Om iets voor 10.00 uur op 18 november telde Hans van Goudoever de laatste 10 seconden af in het AMC bij Marijke, Alberdien volgde dit live vanuit het VUmc. De zorgverleners die net even een paar minuutjes tijd hadden, waren opgetrommeld om ons een daverend applaus te geven: wat een verrassing was dat! Op bijgaande foto overhandigt Marijke de buidelpop symbolisch weer terug aan Hans die het weer in de couveuse terug legt. 

Tja, en dan de "moment were all been waiting for": wat is het eindbedrag??! De teller staat nu (19-11 om 10.30 uur) op 11.915 euro! echt te gek. De gestelde 9000 euro haalden we vorige week zaterdag al en daarom verhoogden we het bedrag met nog een stoel. Want van dit geld kunnen er VIER comfortabele buidelstoelen gekocht worden, echt super! 

Bedankt aan alle donateurs, alle zorgverleners die zo betrokken waren (iedereen van de dag- avond en nachtdienst, Nina, Anita, Anton, Hans, de dames van de insta-accounts etcetc), Rianne, Gwen en Kiki van de Stichting Steun Emma, de powervrouwen die gisteren met ons live gingen, vrienden, kennissen en familie die de veilingitems gratis ter beschikking stelde, Carina, Ilona en het socialmedia team van Care4Neo, onze lieve collega's, studenten van Alberdien, onze gezinnen en lieve familie, de ouders die we spraken op de afdeling en dan vergeten we wellicht nog heel veel mensen want het zijn er gewoon teveel om op te noemen. 

Het voelt dus echt als een actie van ons allemaal, niet alleen van ons twee. 

BEDANKT!!!