Een magisch getal

Uitgeverij Het Spectrum
Qr
van totaal € 2.000 (18%)

Wat doe je als je te horen krijgt dat je baby ernstig ziek is?

Hoe ga je verder na het nieuws dat je kindje waarschijnlijk niet ouder zal worden dan twee jaar? Het overkwam Dessie Lividikou toen zij na een goede zwangerschap te horen kreeg dat haar zoontje Sam geboren is met de zeldzame en ernstige progressieve bindweefselaandoening neonatale Marfan. Ze schreef er een boek over: Een magisch getal. Met dit boek vragen wij aandacht voor de ziekte neonatale Marfan.

 

Draag bij aan onderzoek naar neonatale Marfan

Een deel van de opbrengst van Dessies boek Een magisch getal komt ten goede aan het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC. Wilt u zelf een bijdrage doen aan dit belangrijke onderzoek? Dan kunt u op deze pagina een bedrag naar keuze doneren. Uw steun is ontzettend waardevol. 

Vanuit het Emma Kinderziekenhuis, de plek waar Dessie, Laurens en Sam zo vaak komen, draagt Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis bij om het leven van gezinnen met een chronisch ziek kind zoveel mogelijk te optimaliseren. De stichting zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek, goede faciliteiten en het bevorderen van het welzijn van het (chronisch) zieke kind en zijn of haar familie.

 

Over 'Een magisch getal'

Een magisch getal is het verhaal van Dessie Lividikou, die na een goede zwangerschap te horen krijgt dat haar zoontje Sam geboren is met de zeldzame en ernstige progressieve bindweefselaandoening neonatale Marfan en zeer waarschijnlijk niet ouder zal worden dan twee jaar. Samen met haar man Laurens komt ze in een onzekere medische achtbaan terecht en wordt ze geconfronteerd met moeilijke vragen over leven en dood, verdriet, angst en onzekerheid, maar ook hoop, liefde en geluk. Na een moeilijke periode van rouw, besluiten ze samen alles uit hun leven met Sam te halen. Ze stellen een bucketlist op en vieren elke maand zijn verjaardag. Tussen alle ziekenhuisbezoeken en opnames door proberen ze zoveel mogelijk samen te genieten van kleine dingen en alles wat er nu is. Een magisch getal is een prachtig, ontroerend en hoopvol verhaal over de onvoorspelbaarheid van het leven en hoe hiermee om te gaan.

Het boek is vanaf 5 november o.a. hier verkrijgbaar.

 

Veel dank voor uw steun!

 

Wethouder Zorg Simone Kukenheim over Een magisch getal:

 
Stichting Living Memories maakte onderstaande video over Een magisch getal:

Bekijk alle
23-11-2020 | 20:31 Hoi Dessie, Wij zijn vage kennissen van onze tijd vroeger bij de sog. We zagen dat je een boek over je zoon Sam en zijn ziekte hebt geschreven. Wat knap van jullie! We wensen jou, Sam en je familie alle goeds! Lieve groet, Erik Verdonk en bianca van der molen
21-11-2020 | 11:33
06-11-2020 | 20:54
06-11-2020 | 20:44
06-11-2020 | 15:10
Bekijk alle

De artsen van Sam

25-11-2020 | 16:54 In haar boek Een magisch getal vertelt Dessie ook over de vele bezoeken die zij en Laurens met Sam hebben gebracht aan zijn verschillende artsen. Bij verschijning van het boek hebben alle artsen van Sam een exemplaar gekregen. En om in deze pandemietijd toch ook samen met de artsen te kunnen vieren dat het boek er is, zijn Sam en Dessie met ze op de foto gegaan!
Lees meer